Energy ranking: countries with sustainable energy policies
رتبه بندی انرژی:کشورهایی با سیاست های انرژی پایدار
کمتر از یک میلیارد نفر هنوز دسترسی اولیه به برق ندارند و بسیاری دیگر از طریق سیم کشی بداهه به شبکه برق متصل میشوند یا از طریق خاموشی های مکرر زندگی میکنند. در طرف دیگر طیف اجتماعی-اقتصادی، از دولتها میخواهند تا اقتصاد جهانی را به شیوهای با انرژی پایدارتر اداره کنند.
امروز - با استفاده از دادههای شورای جهانی انرژی (WEC) - کشورها را بر اساس ترکیبی از سیاستهایشان برای مقابله با مسائلی مانند امنیت انرژی و پایداری محیطی رتبهبندی میکند. ایران در بین کشورهای جهان بر اساس این پارامترها رتبه 74 ام را دارد.
1.امنیت انرژی
ظرفیت یک کشور برای پاسخگویی مطمئن به تقاضای انرژی فعلی و آتی و بازگشت سریع از شوک های سیستم با حداقل اختلال در عرضه. این بُعد اثربخشی مدیریت منابع انرژی داخلی و خارجی و همچنین قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری زیرساخت انرژی را پوشش میدهد.
2.عدالت انرژی
توانایی یک کشور برای دسترسی جهانی به انرژی قابل اعتماد، مقرون به صرفه و فراوان برای استفاده خانگی و تجاری. این بُعد دسترسی اولیه به برق و سوختها و دسترسی به سطوح مصرف انرژی که موجب رفاه میشود، و مقرون به صرفه بودن برق، گاز و سوخت را در بر میگیرد.
3. پایداری زیست محیطی
انتقال سیستم انرژی یک کشور به سمت کاهش و جلوگیری از آسیب های زیست محیطی و اثرات تغییرات آب و هوا. این بُعد بر بهره وری و کارایی تولید، انتقال و توزیع، کربن زدایی و کیفیت هوا تمرکز دارد.
بر اساس ابعاد بالا بیشترین امتیاز کشورها 100 امتیاز خواهد بود. سوئیس در حال حاضر بیشترین امتیاز 85.8 را دربین کشورهای جهان را داراست.
که کشورهای سوئد، دانمارک، انگلستان، فنلاند، فرانسه، اتریش، لوکزامبورگ، آلمان و نیوزلند در ردههای بعد از سوئیس قرار دارند.
همچنین عربستان، امریکا، کانادا و انگلستان در عدالت انرژی جزء کشورهای پیشرو در جان هستند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |