هــــمکار نـــفتــی | بعد از انتخاب نهمین رئیس جمهور کشور، جناب دکتر مسعود پزشکیان؛ گمانه زنی ها در خصوص انتخاب بهترین گزینه برای وزارت نفت که هم بتواند چرخ صنعت را بچرخاند و هم در حوزه منابع انسانی تمرکز جدی داشته باشد، منجر شد که گزینه های مختلفی از سوی رسانه های نفتی جهت صندلی وزارت نفت دولت چهاردهم مطرح شود و اما رسانه همکار نفتی با توجه به رسالت خود نیز در این زمینه،برخی گزینه هایی که میتوانند برای صنعت نفت جذابیت داشته باشد را معرفی مینماید.
1. علیاکبر صالحی (زادهٔ ۴ فروردین ۱۳۲۸) سیاستمدار، دیپلمات، فیزیکدان هستهای و مدرس دانشگاه ایرانی است که از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ در دولت دهم و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ در دولتهای یازدهم و دوازدهم بهعنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران فعّالیت میکرد.
وی دانشآموختهٔ دانشگاه آمریکایی بیروت و مؤسسه فناوری ماساچوست در رشتههای فیزیک هستهای و مهندسی هستهای است. او مدرس مهندسی انرژی در دانشگاه صنعتی شریف است و به مدّت دو دورهٔ رئیس دانشگاه صنعتی شریف بود. صالحی همچنین ریاست دانشگاه بینالمللی امام خمینی را در قزوین برعهده داشتهاست.
علیاکبر صالحی در دولت دهم از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ به مدّت ۳ سال، سمت وزیر امور خارجه ایران را برعهده داشت. وی از شهریور سال ۱۴۰۰ بهعنوان معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم ایران مشغول به کار است.
2. سید کاظم وزیری هامانه (زاده ۱۳۲۴) ؛ در دولت نهم در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ بهعنوان وزیر نفت فعالیت میکرد. وی در دولت یازدهم از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ قائم مقام وزیر نفت بود. وزیری هامانه دانشآموخته کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و فعالیت در صنعت نفت را از سال ۱۳۵۲ در شرکت ملی نفت ایران آغاز کرد. او از ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۶ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و معاون وزیر نفت بود.
3. مهندس حمید بورد متولد 1343، دانشآموخته مهندسی مکانیک (حرارت و سیالات) از دانشگاه صنعت نفت و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی (گرایش استرتژیک) از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است و فعالیت در صنایع نفت و گاز را از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آغاز کرد. بورد در فاصله سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون بود. وی در سال ۱۳۹۱ به مدیرعاملی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب منصوب شد و تا ۱۳۹۳ سکان هدایت بزرگترین تولید کننده نفت ایران را در دست داشت.در سابقه او مدیر عاملی شرکت نفت فلات قاره نیز وجود دارد. بورد در دوران فعالیت خود در صنعت نفت در مسئولیتهای معاونت حفاری مناطق نفتخیز جنوب، مدیر پروژههای ویژه شرکت ملی حفاری ایران و سرپرست اجرایی پروژههای نفت و گاز مناطق نفتخیز جنوب خدمت کرده است. مسئولیت امور ایثارگران دانشکده صنعت نفت، کارشناس مهندسی طراحی، سرپرست اجرایی طرح تزریق گاز کوپال، سرپرست اجرایی طرح تزریق گاز رامشیر و سرپرست اجرایی طرح تزریق گاز کارگاه توربین، از دیگر سوابق وی به شمار میآید. وی پیش از پذیرش مسئولیت مدیرعاملی شرکت نفت فلات قاره ایران، مدیرعامل و نایب رییس هیئتمدیره شرکت عملیات اکتشاف نفت ایران بود.
4. عبدالحسن مقتدایی (زاده ۱۷ مهر ۱۳۳۴ آبادان) ؛ وی سابقه دو دوره استانداری خوزستان و استانداری هرمزگان، همچنین دو دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه اجرایی خود دارا است
مقتدایی فعالیت خود را از پالایشگاه نفت آبادان آغاز کرد و در خلال جنگ ایران و عراق جانشین رئیس پالایشگاه آبادان بود. وی در ادوار سوم و چهارم مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده آبادان، از استان خوزستان در مجلس حضور داشت و از اعضای کمیسیون انرژی مجلس بود.
او در دولتهای نهم و دهم، هیچگونه فعالیت سیاسی نداشت و بهعنوان مشاور مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران به فعالیت خود ادامه داد. وی در دولت یازدهم، برای کمتر از ۳ سال، برای بار دوم، استانداری خوزستان را برعهده داشت.
5. منصور معظمی (زادهٔ ۱۳۳۵ خورشیدی، گلپایگان) معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بود، وی سابق بر این از مدیرانِ ارشدِ وزارت نفت و مشاور وزیر و همچنین سفیر ایران در برزیل، استاد دانشگاه و معاون بازرگانی و اموربین المل وزارت نفت بودهاست برخی سوابق ایشان: مدیر نفت و گاز سازمان برنامه و بودجه – ۱۳۶۵ – ۱۳۴۴
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی گاز مایع ایران – ۱۳۶۸–۱۳۶۵ ؛ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی خارک – ۱۳۷۱–۱۳۶۸، مدیر برنامهریزی و توسعه و عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی – ۱۳۷۷–۱۳۷۱(همزمان بهطور متناوب عضو هیئت مدیره شرکتهای پتروشیمی، اراک، خراسان، تبریز، پژوهش و فناوری – سرمایهگذاری پتروشیمی – آبادان – کربن- راهبران پتروشیمی)مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی – ۱۳۷۹–۱۳۷۷ (همزمان عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی)؛ مدیر اداری و آموزش شرکت ملی صنایع پتروشیمی -۲/۲/۱۳۸۳ تا ۱۲/۱۰/۸۴ ؛ معاون توسعه منابع انسانی و پژوهش وزارت نفت از ۱۳/۱۰/۱۳۸۴ تا ۸/۲/۱۳۸۷ ؛ مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی از ۹/۲/۱۳۸۷ تا ۹/۲/۱۳۸۸؛ سرپرست معاونت امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت از ۲۶/۵/۱۳۹۲تا ۲۰/۷/۱۳۹۲؛معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت از ۲۰/۷/۱۳۹۲ تا ۳/۸/۱۳۹۴؛ رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
6. محمود امین نژاد مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند؛ مدیر نمونه صنعت در سال 1401؛ مدیر عامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس (تیر ۱۳۹۵ تا کنون)
معاونت طرح ها و توسعه هلدینگ گروه سرمایه گذاری پتروشیمی ایرانیان (خرداد ۱۳۹۳ تا تیر ۱۳۹۵)؛ سرپرست و نایب رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی لردگان ؛ مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت پتروشیمی لرستان ( ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳)؛ رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی ایلام(۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵)؛ رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی گچساران(۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵) ؛نائب رئیس هیات مدیره شرکت پتروشیمی مهاباد (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳)؛ عضو هیات مدیره شرکت پلیمر(پتروشیمی) کرمانشاه (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۲)؛ مدیر مهندسی و ساختمان شرکت پتروشیمی لرستان(۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶)؛ رئیس مهندسی فرایند طرح پتروشیمی لرستان(۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)؛ ناظر پروژه های شرکت پتروشیمی تبریز در ارتباط با پژوهشگاه صنعت نفت (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳)؛ محقق ارشد واحد تحقیق و توسعه شرکت پتروشیمی تبریز(۱۳۸۱تا ۱۳۸۳)
دست آوردهای شاخص در طول مدیریت، اجرا و بهره برداری از پروژه ها:
فینالیست برترین ابر پروژه های دنیا در سال ۲۰۲۰
مدیر نمونه جهادی کشور در سال ۱۴۰۱
رکوردار اجرای پروژه با ۶۳ میلیون نفرساعت کار بدون حادثه منجر به فوت برای اولین بار در تاریخ صنعت نفت
اجرای بزرگترین طرح جمع آوری گازهای مشعل در تاریخ جمهوری اسلامی ایران
انتخاب به عنوان شرکت برتر در حوزه نوآوری ملی طی دو سال متوالی در زمان مدیریت پالایشگاه بیدبلند
7. سید علی بهشتیان از سال ۱۳۶۴ مسئولیت معاونت مالی اداری وزارت نفت ایران و مدیریت امور اداری شرکت ملی نفت ایران را برعهده گرفت و یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران نیز بود. وی در سال ۱۳۶۶ به عنوان مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران انتخاب شد و از سال ۱۳۶۷ نیز با حفظ سمت، قائم مقام وزیر نفت ایران شد. از مهر ۱۳۶۸ با حکم حسن حبیبی (معاون اول وقت رئیسجمهور) به سمت قائم مقام نهاد ریاست جمهوری منصوب گردید.
در سال ۱۳۷۰ به سمت مدیر عامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران منصوب شد و در مرداد ۱۳۷۳ مسئولیت پژوهشگاه صنعت نفت به وی واگذار گردید. بهشتیان از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸ مدیرعاملی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب را برعهده داشت. از سال 1392 تا 1394 مدیر عامل پتروشمی جم بود از دیگر مسئولیتها و سوابق شغلی وی، میتوان به: مدیرعاملی شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی و مدیرعاملی شرکت پتروایران اشاره نمود.
8. غلامحسین نوذری (زاده ۱۳۳۳)، که در دولت نهم در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ وزیر نفت بود. وی دانشآموخته لیسانس کاربردی نفت از دانشگاه صنعت نفت، مهندسی خاکشناسی از دانشگاه چمران و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه تهران است.
نوذری فعالیت در صنعت نفت را از مناطق نفتخیز جنوب در شرکت ملی نفت ایران آغاز کرد. وی در ادوار چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی (در فاصله سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۹) نماینده کازرون بود. نوذری سابقه مدیرعاملی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران و ریاست هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران، حفاری شمال و شرکت نفت پارس را در کارنامه شغلی خود دارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |