گروه خبری تخصصی همکارنفتی |پیشبینی دقیق وضعیت ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ به عوامل متعددی از جمله میزان بارندگی، دمای هوا، رشد اقتصادی، سرمایهگذاری در بخش انرژی و سیاستهای دولت بستگی دارد.
با این حال، با توجه به تجربیات سالهای گذشته و روندهای کنونی، میتوان گفت:
چالشهای پیش روی صنعت برق شامل
افزایش تقاضا بر اثر رشد جمعیت و توسعه صنایع، کاهش بارندگی و خشکسالی میتواند به کاهش شدیدتر تولید برق آبی منجر شود وبا توجه به کمبود ۲۰ هزار مگاواتی سال۱۴۰۳ به یک بحران جدی در تابستان ۱۴۰۴ منجر شود.
از سوی دیگر فروپاشی زیرساختها و فرسودگی شبکههای انتقال و توزیع برق و عدم سرمایهگذاری کافی در این بخش باعث افزایش تلفات انرژی و اختلال در شبکه شده است همزمان نوسانات قیمت سوختهای فسیلی میتواند هزینههای تولید برق را افزایش داده و برنامهریزی را با چالش مواجه کند ضمن اینکه سوخت های فسیلی برای تولید برق و همزمان عدم بارندگی در شهرهای صنعتی و بزرگ کشور نفس مردم را به شمارش ان انداخته و شهرها را به تعطیلی کشانده است.
نکته دیگر اینکه تحریمهای اقتصادی باعث شده دسترسی به تجهیزات و فناوریهای مورد نیاز برای تولید و انتقال برق را محدود گردد.
با این حال دولت چهارهم در این زمان اندک و محدود راهکارهایی همچون مدیریت مصرف از طریق تشویق مردم به کاهش مصرف برق در ساعات پیک، استفاده از فناوریهای هوشمند برای مدیریت مصرف، اعمال تعرفههای پلکانی برای مصرف برق در پیش گرفته که راهکارهای کم هزینه برای دولت و دم دستی و غیرقابل اتکا میباشند.
در ادامه میتوان گفت افزایش ظرفیت تولید شامل سرمایهگذاری در نیروگاههای جدید، به ویژه نیروگاههای تجدیدپذیر
، ارتقاء بهرهوری نیروگاههای موجود، بهبود شبکه از طریق نوسازی و تقویت شبکههای انتقال و توزیع برق، استفاده از کابلهای خودنگهدار و تجهیزات هوشمند
، همچنین توسعه انرژیهای تجدیدپذیر باحمایت از سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی، بادی و آبی را به عنوان راهکارهای اصلی و پرهزینه که البته بلند مدت تر میباشند.
در خاتمه با توجه به شرایط موجود و اندک زمان باقی مانده تا فصل تابستان ۱۴۰۴، دولت چهاردهم با یک چالش بسیار بزرگ به نام 《تابستان سخت》روبرواست که باید هر چه زودتر تمهیداتی مناسب را انجام دهد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |