همکارنفتی | شاخص فلاکت، یکی از ابزارهای مهم اقتصادی است که از حاصل جمع نرخ بیکاری و تورم به دست میاید. این شاخص میتواند بهطور مؤثری وضعیت معیشتی و اقتصادی افراد را در سطح کشور یا مناطق مختلف نشان دهد. هرچه این شاخص بالاتر باشد، نشاندهنده شرایط اقتصادی دشوارتر و فشار بیشتر بر زندگی مردم است.
براساس دادههای مرکز آمار با تورم ۳۷.۱درصدی در اسفند ماه و بیکاری ۷.۶ درصدی، این شاخص در پایان سال ۱۴۰۳ به ۴۴.۷ رسیده است.
در بین استانهای کشور هم خوزستان و سیستان با شاخص فلاکت ۵۰.۸ و ۵۰.۳ بدترین شرایط را دارند.
استان خوزستان، به عنوان یکی از استانهای نفتخیز کشور، با مشکلات خاص خود در زمینه اشتغال و آلودگی هوا مواجه است که میتواند یکی از عوامل بالارفتن شاخص فلاکت باشد. از سوی دیگر، استانهای کرمان، کرمانشاه و کردستان، همگی با مشکلات بیکاری بالا و نابرابریهای اقتصادی روبهرو هستند که در کنار نرخ تورم بالا، فشار زیادی به مردم وارد میآورد.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر شاخص فلاکت این استانها، وابستگی اقتصادی به بخشهایی است که در شرایط بحرانی یا تحریمها دچار آسیب میشوند. به عنوان مثال، کاهش صادرات نفت و دیگر منابع طبیعی در استانهای نفتخیز، همچنین بحرانهای زیستمحیطی مانند خشکسالی و آلودگی هوا، میتواند به افزایش نابرابریها و فقر در این مناطق دامن بزند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |