گزارش اختصاصی از همکارنفتی| پتروشیمی لردگان_عروس سیاه بخت زاگرس
نویسنده: مهندس شایان محمد ساجدی
ماه میسال ۲۰۲۰( اردیبهشت ۹۹) هست و قیمت جهانی اوره از قیمت هر تن حدود ۲۱۵ دلار در عرض کمتر از دو سال و در دسامبر ۲۰۲۱ ( آذر ۱۴۰۰) به هر تن ۹۳۰ دلار میرسد، شرکت های پتروشیمی اوره ساز از این پرش قیمتی سرمست و خوشحال هستند. همزمان در ایران شمارش معکوس برای بهرهبرداری از پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید حدود ۱ میلیون تن اوره در سال شروع شده و سرانجام در آذر ماه سال ۹۹ این پتروشیمی ۸۰۰ میلیون یورویی به افتتاح میرسد.
پس از افتتاح این مجتمع پتروشیمی و با توجه به قیمت جهانی اوره و همچنین حاشیه سود بیش از ۶۰ درصدی شرکت های اوره ساز در آن سال ها، تصور زیان ده شدن این شرکت نوساز فرض محال بود، اما تنها سه سال زمان نیاز بود تا این فرض محال به واقعیت بپیوندد.
این شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ حدود ۷/۷ همت درآمد عملیاتی داشته که به تنهایی و بیش از ۲/۶همت را صرف هزینه خرید گاز مصرفی و خوراک نموده است.
در حالیکه پتروشیمی لردگان در سال مالی ۱۴۰۱ به سود خالص ۵۵۰ میلیارد تومانی رسیده بود اما در سال مالی ۱۴۰۲ علیرغم افزایش ۵۴ درصدی کل تناژ فروش، زیان ۴۴۷ میلیارد تومانی را در کارنامه مالی خود ثبت کرد.
طی شفاف سازی صورت گرفته توسط این شرکت: کاهش نرخ جهانی اوره، افزایش ۳۲ درصدی نرخ بهای گاز خوراک، افزایش ۸۲ درصدی نرخ بهای گاز سوخت، افزایش ۳۱۷ درصدی بهای آب مصرفی، افزایش هزینه های اداری عمومی و فروش به دلیل تورم ۴۰ درصدی سالیانه از مهمترین عوامل کاهش سود و شناسایی زیان توسط این مجتمع پتروشیمی تازه تاسیس عنوان شده است.
لازم به ذکر است قطع یا محدود سازی مصرف گاز در فصل زمستان و برق در فصل تابستان نیز به یکی از چالش های صنایع بزرگ تبدیل شده که رفع ناترازی گاز باید توسط وزیر آینده نفت با جدیت دنبال شود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |