به گزارش همکارنفتی و به نقل از اقتصادنیوز، عراق بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک، برنامه دارد در سال آینده میلادی میزان گازی را که بهشکل غیرمولد میسوزاند ۲۰ درصد کاهش دهد؛ تصمیمی که در جهت پاسخگویی به تقاضای فزاینده و کاهش واردات اتخاذ شده است.
به نوشته بلومبرگ، این کشور در پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۶۷ درصد از گازی را که از میادین نفتی تولید میشود، جمعآوری کرد و پروژههای جدیدش در جنوب از جمله پروژههای شرکت توتال انرژی (TotalEnergies SE)، به افزایش این میزان کمک خواهد کرد. عراق برنامه دارد این سوزاندن غیرمولد را تا پایان سال ۲۰۲۹ یا اوایل سال بعد از آن بهکلی حذف کند.
عراق بههمراه روسیه، ایران و ایالات متحده، بالاترین نرخهای «مشعلسوزی» را دارد؛ فرآیندی که در آن بهجای جمعآوری گاز و استفاده از آن در صنایعی مانند تولید برق، این سوخت هدر میرود. عراق ناچار به واردات گاز، از جمله از ایران شده است که برای آن نیاز به معافیتهای منظم از تحریمهای واشنگتن دارد.
مشعلسوزی یا همان سوزاندن گاز سالهاست که یک نگرانی جهانی بوده است، زیرا نبود زیرساختهای لازم برای انتقال گاز باعث میشود شرکتها این سوخت اضافی را بسوزانند. اگرچه این فرآیند یک خطر زیستمحیطی است، اما در مقایسه با جایگزین آن، یعنی آزادسازی مستقیم متان به هوا، کمخطرتر است.
طبق اعلام مقامات عراق، این کشور میزان سوزاندن گاز را از ۴۷ درصد در سال ۲۰۲۱ به حدود ۳۳ درصد در سال جاری میلادی کاهش داده است. ردیاب جهانی بانک جهانی در زمینه مشعلسوزی نشان میدهد فلرینگ در پنج سال منتهی به ۲۰۲۳ تا حد زیادی ثابت باقی مانده است.
به گزارش همکار نفتی و به نقل از اکوایران، تا پایان سال آینده میلادی، عراق برنامه دارد روزانه ۲۹۰ میلیون فوت مکعب گاز تولیدشده از میادین نفتی جنوب این کشور را جمع آوری نماید.
این کشور همچنین برنامه دارد یک پایانه واردات گاز طبیعی مایع (LNG) در بندر فاو بسازد تا تقاضای سوخت را برطرف کند. عراق دعوتنامههایی، عمدتا برای شرکتهای آمریکایی، ارسال خواهد کرد تا برای ساخت این پروژه رقابت کنند. ظرفیت ذخیرهسازی این پایانه ۳۰۰ هزار متر مکعب خواهد بود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |