همکارنفتی | موسی احمدی، نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون انرژی به همراه برخی اعضای کمیسیون، دیروز و امروز (یکم و دوم اسفند ۱۴۰۳) از تاسیسات نفتی استان خوزستان در حوزه مناطق نفتخیز جنوب بازدید بعمل آورد.
در این میان تصویری از صف مدیران دست بسته و دست به سینه در مقابل حجت الاسلام موسی احمدی، مورد نقد همکارنفتی قرار گرفت.
از آنجا که با توجه به ناترازی شدید انرژی در برق، گاز و ... نقش مجلس و بخصوص کمیسیون انرژی بسیار موثر است در این میان تحصیلات و تخصص حجت الاسلام احمدی که به حوزه انرژی مرتبط نیست، موجی از بحث و جدل را در میان متخصصان، فعالان سیاسی و عموم مردم برانگیخته است این انتخاب که به ظاهر از منطق تخصصی پیروی نمیکند، پرسشهایی درباره معیارهای انتخاب رئیس کمیسیون تخصصی انرژی در مجلس به وجود آورده است.
پسزمینه انتخاب موسی احمدی:
موسی احمدی، که در انتخابات مجلس شورای اسلامی بعنوان نماینده حوزه کنگان، دیر، جم و عسلویه در استان بوشهر است و دارای مدرک تحصیلی دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد است، سابقه کاری طولانی در زمینههای سیاسی و اداری دارد. با این حال، هیچ سابقه عملی یا تحصیلی در حوزه انرژی، نفت، گاز یا برق ندارد.
انتخاب او به عنوان رئیس کمیسیون انرژی، که یکی از مهمترین کمیسیونهای تخصصی مجلس به شمار میآید، باعث شده است که بسیاری از متخصصان و فعالان صنعت انرژی به این موضوع واکنش نشان دهند.
انتقادات متخصصان و فعالان صنعت انرژی
یکی از اساتید دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف گفت؛ "انتخاب یک فرد بدون تخصص و سابقه کافی در حوزه انرژی به عنوان رئیس کمیسیون انرژی، میتواند به تصمیمگیریهای نادرست در این بخش حساس منجر شود"، وی افزود: "صنعت انرژی یکی از پیشرفتهترین و پیچیدهترین بخشهای اقتصادی کشور است که نیازمند تصمیمگیریهای علمی و تخصصی است."
همچنین، یک کارشناس صنعت نفت گفت: "رئیس کمیسیون انرژی باید دارای دانش کافی در زمینههای مربوط به نفت، گاز، برق و انرژیهای تجدیدپذیر باشد تا بتواند نقش مؤثری در تصمیمگیریها و تدوین قوانین ایفا کند. انتخاب یک فرد غیرتخصصی میتواند به تعطیلی فرآیندهای توسعهای در این بخش منجر شود."
همکارنفتی با توجه به چالش های پیش روی کمیسیون تخصصی و مهم انرژی ایرادات خود را به حضور حجت السلام احمدی به عنوان رییس کمیسیون انرژی در ادامه اعلام میکند
کمیسیون انرژی در سالهای اخیر با چالشهای فراوانی مواجه بوده است، از جمله:
۱. مدیریت منابع نفت و گاز: با توجه به محدودیتهای تجاری و مالی کشور، مدیریت بهینه منابع انرژی یکی از اولویتهای این کمیسیون است.
۲. توسعه انرژیهای تجدیدپذیر: نیاز به گذر از منابع انرژی سنتی به منابع پاکتر و تجدیدپذیر.
۳. اصلاحات در بخش برق: مدیریت بحرانهای مالی بخش برق و اصلاح ساختار قیمتگذاری.
انتخاب یک رئیس کمیسیون بدون تخصص مستقیم در این حوزه، میتواند به چالشهای موجود افزوده نموده و از سویی گزارشات مدیران نفتی از تاسیسات و پیشرفت پروژه های نفتی و تاسیسات وابسته نمیتواند بصورت تخصص قابل راستی آزمایی از سوی وی باشد.
بنابراین انتخاب موسی احمدی به عنوان رئیس کمیسیون انرژی، با توجه به تحصیلات و تخصص او که به حوزه انرژی مرتبط نیست، موضوعی تامل برانگیز شده است. در حالی که دفاعکنندگان این انتخاب به تجربه مدیریتی و سیاسی او اشاره میکنند، انتقادکنندگان معتقدند که این انتخاب میتواند به تصمیمگیریهای نادرست و تعطیلی فرآیندهای توسعهای در بخش انرژی منجر شود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |